← News overview

10/05/2024

EUTRACO bouwt te Krommebeekpark in Roeselare een volledig klimaat neutraal en volautomatisch hoogbouwmagazijn in eigen beheer.

EUTRACO bouwt te Krommebeekpark in Roeselare een volledig klimaat neutraal en volautomatisch hoogbouwmagazijn in eigen beheer.

Op dinsdagmiddag 7 mei 2024 werd de symbolische eerste kolom van de geautomatiseerde hoogbouw geplaatst, dit in het bijzijn van burgemeester Kris Declercq (CD&V) en tal van klanten van EUTRACO.

“Hoewel we hier in de regio ontstaan zijn, is dit het eerste grote project dat we hier met eigen middelen realiseren”, zegt CEO Serge Gregoir.

In Roeselare wordt er binnenkort een gloednieuwe site toegevoegd aan het logistieke landschap.

Deze site zal allesbehalve gewoon zijn! Het wordt een klimaat neutraal en volautomatisch hoogbouwmagazijn, gebouwd in eigen beheer. Verder zal er ook nog een tweede traditioneel logistiek gebouw worden opgetrokken als onderdeel van de totaaloplossing die we hier realiseren. Samen een opslag capaciteit van 45.000 pallet plaatsen, waarvan 39.000 in de hoogbouw. De keuze voor Roeselare is geen toeval, met Paulig als één van onze grootste klanten in de buurt, is dit een strategische zet.  Het project heeft maar liefst een kostenplaatje van 50 miljoen euro.

Vrachtwagens zullen via het Krommebeekpark rechtstreeks naar de nieuwe gebouwen kunnen rijden. Alle pendelverkeer van/naar de klanten zal uitsluitend elektrisch gebeuren. Bij onze nieuwe vestiging zullen tevens ook 20 à 25 nieuwe medewerkers aan de slag kunnen gaan. 

Dank aan onze partners om mee dit project te realiseren: Körber Supply Chain voor de automatisering, Stow Group voor de rekken en de mooie combo van MG Real Estate & Willy Naessens Industriebouw.