Eutraco schaart zich sinds enkele jaren achter het Truckveilig-initiatief dat op poten gezet werd door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Hierbij engageren wij ons als bedrijf om maatregelen te nemen die de veiligheid en het welzijn van onze chauffeurs op de baan (en de mensen rondom hen) telkens moet verhogen.

We hebben dit label al meerdere jaren behaald, maar bijzonder is dat het VSV Eutraco als winnaar uitgekozen heeft van het Truckveilig label 2018 voor de acties die wij vorig jaar ondernamen in het kader hiervan.
Dit is de motivering van de jury:

Eutraco startte in 1967 als transportbedrijf in Roeselare. Als klein familiebedrijf groeide het snel uit tot een professionele Vlaamse speler. Dankzij de inzet van meer dan 250 enthousiaste collega’s, die vanuit verschillende sites werken hechten ze er veel belang aan om persoonlijk contact met de klant na te streven.
Via hun digitaal platform, aangevuld met berichten naar de boordcomputer verspreiden zij regelmatige informatie over initiatieven binnen het bedrijf en updates om alle medewerkers te betrekken. Ze organiseren proactief opleidingen en medische keuringen zodat de chauffeur zich kan focussen op zijn job, welzijn en veiligheid. De aanwerving van een Driver Care Officer zorgt voor de juiste professionele ondersteuning bij rekrutering, onthaal, opleiding en klachtenopvolging van hun chauffeurs. Vanuit het People Care Team wenst men in de toekomst het Driver Care programma verder uit te diepen en verbeteren. Het bedrijf blijft zich focussen op sensibilisering rond dodehoek.

Wij zijn erg vereerd met de toekenning van dit label en uiteraard hebben wij ons al opnieuw geëngageerd om in 2019 verder te werken aan de ‘Truck Safety’.

Grote dank gaat dan ook uit naar ons driver care team dat dit mogelijk maakt!

Bron: https://www.safe2work.be/truckveilig-charter/?fbclid=IwAR1y83msgq89txmUyEBR15AMwtV5gN5bgbwYWPiNjuCrL3IP12sRziFqlPU

Nieuws heet van de naald