Eutraco neemt dezer dagen acht Volvo Trucks FH460-trekkers in ontvangst. Die brengen de totale vloot van het bedrijf uit Roeselare op 310.

Eutraco kende de afgelopen jaren een flinke opmars. Vorig jaar was er een kleine knik – die te wijten was aan de sluiting van Caterpillar in Gosselies – maar het is al sinds geruime tijd fors aan het uitbreiden, zowel organisch als door externe groei. “We groeien niet alleen in het transport, maar ook in de logistiek. Vandaag beschikken we op vier locaties in België over in totaal 65.000 m² magazijnen, waarvan 25.000 m² in Roeselare. We hebben onlangs een aankoopoptie genomen op een terrein daarnaast, waar we naar verwachting dit jaar nog starten met de bouw van een nieuw logistiek gebouw”, zegt CEO Serge Gregoir. Tegen 2025 wil hij het omzetcijfer van Eutraco verdubbelen.  .

Dertien nieuwe Volvo’s

Door die aanhoudende groei zijn er meer trekkers nodig. Eind 2017 werd al een eerste serie van vijf Volvo Trucks FH460 aan de vloot toegevoegd en in maart volgen er nog eens acht, geleverd door van Automobilia Pittem. “Dat zal het totaal op 310 brengen”, zegt Gregoir. Voor de nieuwe trekkers moeten de chauffeurs nog aangetrokken worden, wat in een streek met zeer lage werkloosheidscijfers niet gemakkelijk is. “Wij hebben er echter alle vertrouwen in. We hebben alles in gereedheid gebracht, onder andere door de investeringen in ons People Care team. We mochten afgelopen week trouwens onze Driver Care Officer verwelkomen. Zodra de Volvo-trekkers geleverd zijn, zorgt dit team voor snelle inzet op de baan. Deze aanpak heeft bewezen dat ze werkt”, aldus Serge Gregoir.

De nieuwe trekkers zullen hoofdzakelijk ingezet worden in België en in het internationaal vervoer op kortere afstanden. Beide zijn de kernmarkten van Eutraco. Het bedrijf zelf is actief in volle vrachten, deelladingen en groepage. Het focust vooral op de industriële vrachten (staal, bouw, enz.), de woudproducten (papier, karton en verpakkingen), droge voeding en recyclage en afval.

Eutraco breidt vloot uit met acht Volvo Trucks

 

Nieuws heet van de naald